sökte på sundsvallsvolleyboll fick detta .. kolla in vem som pratar med ST

laddar bilder...


Sundsvall Volleyboll stormar mot allsvenskan

SUNDSVALL (ST) 2006-10-30 03:00

Inte en setförlust under hela helgen.
Sundsvall Volleyboll stormar vidare mot allsvenskan.
- Vi ska bara dit, säger spelaren Pernilla Landell.


Kommentera artikeln

3-0 i set mot IKSU i lördags följdes upp av ännu en 3-0-vinst mot bottenlaget Vännäs i går.
   - Vi satte press på Vännäs med våra servar och vi hade bra mottagningar. Vårt anfall var också starkare än deras. Vi kommer till till anfall varje gång, säger Landell.
   För att sedan tillägga:
   - Sedan har vi ju också lite mer rutin.
   Med sina 34 år och 19 volleybollsäsonger bakom sig är Pernilla en av dem som står för den rutinen. Men hon är inte ensam. Inte mindre än fem spelare i Sundsvall har passerat 30-årsstrecket.
   Två av dem - Pernilla och Tina Olofsson - återfanns bland Sundsvalls tre bästa poängplockare mot Vännäs. Men poängproduktionen var väl utspridd i laget. Precis som det sett ut tidigare i höst.
   - I de fyra första matcherna har tre olika spelare varit poängbäst i laget. Vi står och faller inte med en spelare, säger tränaren Tomas Edström och fortsätter:
   - Under den första delen av fjolårssäsongen hade vi den duktiga avslutaren Ester Wetterlind i laget. När hon försvann blev vi tvungna att ändra mycket i spelet och det är något vi fortsatt med i år. Nu är vi ett mer spelande lag.
   Men det är inte den enda anledningen till Sundsvalls starka start i serien med vinster i fyra av de fem första matcherna.
   - I fjol var vi inte lika sammansvetsade som lag och i år har vi också haft en riktig försäsong. Många har spelat beachvolley hela sommaren och så körde vi tidigt igång med försäsongsträningen. Vi var bättre förberedda i år, säger Pernilla Landell.
   Att tjejerna är bättre tränade än tidigare är något som tränare Edström tror kommer märkas senare in på säsongen. Och det kan bli en viktig faktor i Sundsvalls jakt på att nå årets stora mål - allsvenskan.
   För att komma dit gäller det att att bli etta eller tvåa bland de sex division I-lagen i höstserien. Om målsättningen infrias kommer Sundsvall att ha chansen att nå elitserien i vår, då allsvenskan fungerar som ett kval dit.
   - Det är klart att vi ska sträva efter det. Men om det är realistiskt vet jag inte då jag inte vet hur de andra serierna är. Men till allsvenskan ska vi och om ett år eller två ska vi spela i elitserien, säger Pernilla Landell.

Kommentarer
Postat av: jayne

wooohoooooo!!!

Var inne och kollade tidningen..lite kul.

Foto: Ingen.

ehhhhh...??? HUR gick det till??? ha ha ha ha

2008-11-04 @ 13:37:07
URL: http://jayne.blogg.se/
Postat av: Stefan

Vilken läckerbit du är ;-)

2008-11-04 @ 13:40:35
URL: http://steffegranat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0